5 důvodů, proč si nepořídit nejlevnější fotovoltaickou elektrárnu

Fotovoltaická elektrárna není levná záležitost, a tak cena hraje při výběru velkou roli. Rozhodně by se ale nemělo jednat o nejdůležitější parametr. Levná fotovoltaika často znamená nekvalitní a problémové komponenty, odbytou práci, neférovou kalkulaci nebo skryté náklady.

Levné fotovoltaické panely mají nižší účinnost

Účinnost fotovoltaických panelů udává, kolik procent sluneční energie dokážou přeměnit na elektřinu. Čím je fotovoltaický panel účinnější, tím má větší výkon na menší ploše. Křemíkové panely dosahují při laboratorním měření maximální účinnosti kolem 23 %, naše monokrystalické panely LONGI mají účinnost 20,7 %.

Firma LONGI vyrábí panely nejvyšší jakostní třídy a je držitelem certifikátu Tier 1. Toto mezinárodní ocenění získají pouze firmy, které vyrábí ve vlastních továrnách, jsou finančně zdravé a jejich panely se instalují do velkých solárních projektů. Značka LONGI je tak zárukou špičkové kvality a dlouhodobé stability. Někteří dodavatelé nabízí levnější neznačkové solární panely, které sice na papíře vypadají dobře, ale nemají Tier 1. To může způsobit komplikace například při reklamaci, protože výrobce už během pár let ani nemusí být na trhu.

Nekvalitní komponenty dlouho nevydrží

Nejlevnější solární panely a nejlevnější baterie pro fotovoltaiku? Zní to sice lákavě, ale od takových produktů nemůžete mít vysoká očekávání. Neříkáme, že nebudou plnit svoji základní funkci. První roky možná budou fungovat naprosto bezproblémově.

Nízká kvalita panelů se totiž často projeví až po několika letech, kdy přestanou fungovat a budete je muset vyměnit. Nebo při silném krupobití, kdy nekvalitní panely popraskají, případně se v nich objeví mikrotrhliny, které snižují jejich výkon. Za odolné materiály a kvalitní zpracování panelů, střídače a baterií si připlatíte. Vyšší počáteční náklady se vám ovšem vrátí v bezproblémovém provozu a dlouhé životnosti.

Levná fotovoltaika vám nenabídne extra záruky

Kvalita komponent jde ruku v ruce se zárukami. Levný výrobce si splní své zákonné povinnosti, ten prémiový za své výrobky ručí dlouhé roky. Proto pro naše instalace volíme renomované výrobce s nadstandardními zárukami. Na fotovoltaické panely LONGI získáte přímo od výrobce záruku 12 let na technologii panelu a 25 let na lineární výkon panelu. To znamená, že i po čtvrt století je zachováno minimálně 84,8 % výkonu panelů. Od DZ Dražice dostanete záruku 10 let na střídač a baterie.

Nízká cena montáže značí odbytou práci

Do ceny fotovoltaiky se významně promítne i částka za instalaci. Nejlevnější solární elektrárna tak může znamenat nekvalitní a neodbornou práci. V Solar Brothers ale nechceme jít cestou levné pracovní síly a nedodržování předpisů. U nás instalují fotovoltaiku pouze zkušení a spolehliví montážníci, kteří za sebou mají více než 100 nainstalovaných systémů. Jsou proškoleni na instalaci dané technologie a vlastní potřebná oprávnění (vzdělání v oblasti elektro, osvědčení o profesní kvalifikaci potřebné pro vyřízení dotace a další). Naši zákazníci si chválí také jejich vstřícný a příjemný přístup.

Nejlevnější fotovoltaika není na klíč

Kvalitní dodavatel fotovoltaiky by vám měl nabídnout komplexní služby. Vše začíná návrhem systému a výpočtem doby návratnosti. Montážní tým nainstaluje fotovoltaické panely na střechu. Elektrikáři se postarají o instalaci střídače a baterií a potřebné úpravy odběrného místa. Ještě předtím za vás také podáme žádost o připojení mikrozdroje do distribuční sítě.

Po instalaci fotovoltaiky přichází na řadu elektrorevize a vyřízení připojení elektrárny k distribuční síti. V průběhu instalace se postaráme rovněž o kompletní vyřízení dotace z programu Nová zelená úsporám. Žádost podáváme ihned po potvrzení distributora, že mikrozdroj připojí k síti, abychom proces co nejvíce urychlili.

Takto přistupujeme k instalaci fotovoltaiky my. Na rozdíl od jiných dodavatelů se postaráme o vše od A do Z a všechny vyjmenované úkony jsou u nás zahrnuty v ceně, kterou vidíte v cenové nabídce. Jsme vám také vždy k dispozici na telefonu.

Nejlevnější fotovoltaika není na klíč

V nízké ceně solární elektrárny se může skrývat ještě další háček –⁠ cena není konečná. Někteří dodavatelé totiž dají do kalkulace levné solární panely, ale po jejich nainstalování vám je naúčtují za vyšší cenu díky skulince ve smlouvě. Případně se vymlouvají na vícepráce (například za úpravu odběrného místa aj.) a navíc si účtují až 50 tisíc korun nad rámec schválené cenové nabídky. Všechny tyto náklady byste však měli znát předem.

Nabídka od férového dodavatele tak na první pohled může vypadat dražší, na druhou stranu se nemusíte obávat nepříjemných překvapení, až budou panely na střeše. My do cenové nabídky uvádíme konečnou cenu včetně všech úkonů při instalaci fotovoltaiky i nestandardních nákladů např. na pronájem plošiny kvůli nepřístupnosti střechy. Odsouhlasená cena je pro nás závazná, stejně jako termín instalace do 60 dní. Pošlete nám poptávku ještě dnes a uvidíte sami.

Nechte to celé na nás!

Zanechte nám na sebe kontakt a náš obchodní zástupce se Vám nezávazně ozve s konzultací ohledně montáže fotovoltaické elektrárny u Vás doma.

Odesláním formuláře souhlasím se zpracováním osobních údajů za účelem vyřízení nezávazné konzultace.

Kontaktujte nás

Solar Brothers s. r. o.

Domažlická 1256/1,
Žižkov, 130 00 Praha 3
IČ: 17398908

C 371044 vedená u Městského
soudu v Praze
Kontakty

Karel Černý, jednatel
+420 736 751 763
karel.c@solarbrothers.cz

Pavel Kasal, jednatel
+420 775 652 451
pavel.k@solarbrothers.cz
Kde působíme

Praha
Středočeský kraj
Ústecký kraj
Liberecký kraj
Královehradecký kraj
Pardubický kraj
Plzeňský kraj
Karlovarský kraj
Jihočeský kraj
Vysočina
mapa